27 Mayıs 2014 Salı

Körili Ton Balığı Tarifi

Körili Ton Balığı (2 kişilik) 


Malzemeler:

• 400 gr ton balığı konservesi
• 1 adet doğranmış soğan
• 400 gr mantar çorbası konservesi
• 2 çay kaşığı köri tozu

Hazırlanışı:

Soğanı bir miktar su ile tencereye koyup yumuşayana kadar kavurun. Köriyi ekleyip karıştırın. Çorbayı ve ton balığını ekleyip 5 dakika daha karıştırmaya devam edin. Pilavın üstüne koyup ılık olarak servis edin.

Siyah Fasulye Soslu Balık

Siyah Fasulye Soslu Balık (4 kişilik) 

Malzemeler:

• 4 çorba kaşığı siyah fasulye ve sarımsak sosu
• 1 çorba kaşığı susam yağı
• 4 adet balık fileto
• 4 çorba kaşığı susam tanesi

Hazırlanışı:

Siyah fasulye ve sarımsak sosu ile susam yağını karıştırın. Balıkların üstünü bu sos ile kaplayın. Susam tanelerini üzerilerine serptiğiniz balıkların her iki tarafını da dörder dakika ızgarada pişirin.

Zencefilli Karides

Zencefilli Karides (4 kişilik) 

Malzemeler:

• 1 diş sarımsak
• 500 gr soyulmuş ve temizlenmiş karides
• 2 çay kaşığı kıyılmış zencefil
• 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Sarımsağı soyup dövün. Zencefil ve sarımsağı iki dakika boyunca yapışmaz tavada sote yapın (Tavanız teflon değilse biraz yağ kullanmanız gerekebilir). Limon suyu ile karidesleri karıştırıp tavaya ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğutmadan servis edin.
Kivi ve Mangolu Balık (2 kişilik) 

Malzemeler:

• 4 adet taze beyaz etli balık filetosu
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet kivi
• 1 adet mango

Hazırlanışı:
Balığı eritilmiş yağ ile yağlayın. Kızgın bir tava ya da mangala koyup iki tarafını da 3-5 dakika arasında balığın kalınlığına bağlı olarak ızgara yapın. Kivi ile mangoyu soyup dilimledikten sonra kalan yağda sote edin. Balığın üstüne dökerek servis edin.

Tonjnin Hızlı ve Muhteşem Mango Balığı

Tonjnin Hızlı ve Muhteşem Mango Balığı (4 kişilik)
Tony Van Dijk'in tarifi.


Malzemeler:

• 4 parça kılıç balığı filetosu
• 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
• 2 adet taze mango
• Çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Balığa zeytinyağı ve biber sürün. Orta ısıda ısıtılmış tava veya ızgarada balığı eti beyazlaşana kadar pişirin. Balığı çevirince pişmemiş tarafa tekrar karabiber serpin. Tavada ya da mangalda pişirilmiş taze mango ile servis edin. İsteğe bağlı: Eğer taze mango mevsimi değilse konserve mango kullanabilirsiniz.

Tavada Kızarmış Balık

Tavada Kızarmış Balık (4 kişilik)

Malzemeler:

• 4 adet taze beyaz etli balık filetosu
• 3-4 dilim ince rendelenmiş bayatlamış ekmek
• 1 adet çırpılmış yumurta
• 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tarifi:

Ekmeklere tuz ve biber ekleyin. Filetoları ilk önce yumurtaya sonra da ekmek kırıntılarına bulayın. Kalın tabanlı bir tavayı ısıtıp zeytinyağını dökün. Balığın her iki tarafını da üçer dakika ya da sevdiğiniz pişme derecesine ulaşana kadar pişirin. Altını söndürüp biraz dinlendirin. İsteğe bağlı: Tarator sos ve dilimlenmiş limon ile servis edin.

Domatesli Hint Turşusu Sosunda Izgara Balık

Domatesli Hint Turşusu Sosunda Izgara Balık (4 kişilik)

• 4 adet taze beyaz etli balık filetosu
• 2 çorba kaşığı süzülmüş kapari
• Domatesli Hint turşusu sosu

Balıkları ızgarada pişirin. Üstüne domatesli Hint turşusu sosu ve kapari dökerek servis edin.
İsteğe bağlı: Patates salatası ile çok lezzetli olabilir.

Portkal Soslu Balık Fileto

Portkal Soslu Balık Fileto (4 kişilik) 

 Malzemeler: 

• 4 adet beyaz etli balık filetosu
• 1 portakal
• 1 çorba kaşığı sek beyaz şarap
• 3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

1 çorba kaşığı tere yağını tavaya koyup ısıtın. Balıkları tavaya koyun. Kalan yağı, 2 çorba kaşığı portakal suyunu ve şarabı karıştırıp yarısını balıkların üzerine dökün. Deniz tuzu, biber ve 2 çorba kaşığı portakal rendesi ile tatlandırın. Kalan sosu 2 dakika kaynatıp yemeğin üzerine dökün ve balıklar pişene kadar pişirmeye devam edin.

İpucu: Balıklar çatal ile kolayca ayrılabilmeli.

Sarımsaklı Kremalı Jumbo Karides

Sarımsaklı Kremalı Jumbo Karides (4 kişilik.)

 Aine Watkins'den herkesi şef yapabilecek basit ama lezzetli bir tarif!


Malzemeler:

• 16 adet soyulmuş ve temizlenmiş büyük boy çiğ karides
• 125 mi krema
• 1 çorba kaşığı dövülmüş sarımsak
• 2 kâse pirinç Pirinçleri kaynatın.

Hazırlanışı:

Sıcak su ile yıkayın. Bu arada sarımsakları ve kremayı bir tavasya koyup pişirmeye başlayın. Karidesleri ekleyip renkleri turuncuya dönene kadar pişirmeye devam edin. Karidesleri hazırladığınız pirincin üstüne dökerek servis edin.

Dereotlu Karides

Dereotlu Karides  (4 kişilik)


Malzemeler:

• 4 diş dilimlenmiş sarımsak
• 500 gr soyulmuş karides
• 2 çorba kaşığı karides
• 1 çay kaşığı kurutulmuş dereotu

Hazırlanışı:

Küçük bir tavada yağı eritin. Sarımsakları ekleyip kahverengileşene kadar kısık ateşte kavurun. Sarımsakları çıkarıp kurutulmuş dereotunu ekleyin. Karidesleri tavaya koyup orta ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Pilavın üzerinde servis edin.